13-14 augusti – början på något NYTT

13 augusti

Hela detta tio månaders långa äventyret började på Arlanda flygplats där jag mötte upp andra utbytesstudenter som var lika taggade som jag på att åka iväg på ett år fullt av nya människor, en ny kultur och nya erfarenheter. Vi var runt tio personer som tillsammans klev på planet som skulle ta oss till landet där det inte finns något som heter lagom – USA. Väl på planet blev jag och Jakob, en av de tio deltagarna, uppgraderade till SAS-plus vilket medförde lite extra bekvämligheter. Vi fick bredare säte, mer benutrymme och blev under hela resan ständigt uppvaktade med mat och dricka. De åtta timmarna det tog att flyga till New york blev alltså ingen pina utan en helt okej resa.

Planet landade runt kl 12 amerikansk tid och hela gänget var rejält sega men trots allt väldigt spända på de fem kommande dagarna i ”the big apple” – New York City. Alla utbytesstudenter som åker med Explorius får ett så kallat Soft Landing Camp som är till för att träffa andra utbytesstudenter och mjukt börja anpassas till den amerikanska kulturen. Tillsammans med ett femtiotal andra skandinaviska utbytesstudenter bor vi på ett hotell i närheten av flygplatsen Newark. Hela byggnaden är omringad av motorvägar vilket gör att vi är ”fast” på hotellet. Fast riktigt så illa är det då vi har ett fullspäckat schema med många spännande saker som väntar. Första dagen spenderades på hotellet där vi hade ett litet möte och alla fick presentera sig. Det är alltid lika spännande att höra vart alla andra har blivit placerade. Det var allt från västkusten i Kalifornien till kusten som vetter mot Atlanten i öst. Förvånansvärt många var även placerade i Texas där jag ska spendera mina kommande tio månader.

Efter mötet utlovades mat, vi var utsvultna då vi inte hade ätit sedan flyget samtidigt som jetlagen hade börjat ta vid. När väl maten anlände så var det inte mindre än en cheeseburgare med pommes. Ingen av oss var förvånad, det är ju denna mat de är kända för! Det lär inte bli den sista jag äter här i USA.

14 augusti

Denna dag började med tidig frukost på hotellet då den guidade turen som vi hade framför oss redan började klockan 8.00. Det vi möttes av vid frukosten var bagels, äggröra och tro det eller ej, hamburgare!

Bussen tog oss efter frukosten in mot Manhattan där vår guide Dennis klev på. Dennis visste allt om New york; i vilken lägenhet kändisarna bodde, vilken bar som hade agerat mall för HIMYM och var man kunde hitta stans bästa pizza. Under turen stannade vi på ett antal olika platser som vi skulle undersöka lite extra. När vi kom ut från bussen första gången möttes vi av Central Parks grönska vilket var en stor kontrast mot synen jag fick från förra gångens besök då parken var täckt av tonvis med snö. Efter en promenad i parken fortsatte turen till Rockefeller Center, Times square, Grand Central, Brooklyn, Battery park, Ground Zero och slutligen Chelsea Market där vi köpte mat till kvällen. På kvällsmötet var vi alla överens om att dagen hade varit både spännande och lärorik. Mötet handlade framförallt om hur vi på ett enkelt sätt ska kunna anpassa oss till den amerikanska kulturen.

Man har i alla fall inte svårt att sova här då de händelserika dagarna tar på krafterna. I morgon ser vi fram emot en ledig dag för att strosa runt bland skyskraporna på Manhattan.

Nästan hela gänget taggade på att åka iväg!

Nästan hela gänget, taggade på att åka iväg!

en bagel

En bagel till frukost.

Central Park

Central Park

Rockefeller Center

Rockefeller Center

 

En "dubble chesseburger" på Grand Central.

En ”dubble chesseburger” på Grand Central.

Bilden är tagen från Brooklyn och bakgrunden syns "the skyline of Manhattan" och "Brooklyn bridge".

Bilden är tagen från Brooklyn och i bakgrunden syns ”the skyline of Manhattan” och ”Brooklyn bridge”.

Inne på en italiensk restaurang i Chelsea Market.

Inne på en italiensk restaurang i Chelsea Market.

Annonser

One thought on “13-14 augusti – början på något NYTT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s