15-16 augusti – bra dagar i New York

15 augusti

Efter en suverän guidad tur dagen innan kände vi till New Yorks gator och gränder när vi vaknade upp. Vi hade koll på affärerna, sevärdheterna och framförallt var vi fullt medvetna om vart vi ville spendera vår fria dag på Manhattan. En buss tog oss till Rockefeller Center där 50 upprymda utbytesstudenter skuttade av bussen för att sedan springa runt som myror i en myrstack. Det var shopping som gällde för hela slanten och alla hade riktat in sig på specifika affärer som bara inte fick missas. Jag och sju andra studenter gick ”uptown” på 5th avenue för att till slut komma fram till Apple store som låg vid Central Parks sydöstra ände. Ingången är utformad som en glaskub och själva affären ligger under marken vilket gör den till något alldeles speciellt. Det var dock inte arkitekturen vi var där för att kolla på utan två i gruppen skulle köpa nya iphone-laddare som fungerar för de amerikanska vägguttagen. Efter detta vände vi och gick istället ”downtown” på 5th avenue. På denna gata låg affärer som Abercrombie & Fitch, Tommy Hilfiger, Nike store, Adidas; alla affärer man kan tänka sig. Det blev såklart ett antal stopp innan vi svängde av på en tvärgata för att fylla våra magar med KFC (Kentucky Fried Chicken). Alla var överens om att KFC var en stor besvikelse, det smakade inte alls lika gott som vi hade förväntat oss.

Efter maten fortsatte vi ”downtown” mot det gigantiska varuhuset Macy´s. Det var en bit att gå men inte alls svårt att hitta då New York till stor del består av kvadratiska kvarter där alla gator är numrerade i talföljd. Detta gör det väldigt enkelt för oss turister vilket vi var tacksamma över! På vägen gick vi förbi Times square där det alltid verkar vara hysteri och fullproppat med folk. Efter att ha strosat runt lite på Macy’s sex olika våningar ville tjejerna i gruppen till Victoria’s secret medan vi killar istället åter begav oss till Rockefeller Center. Vi planerade att åka upp i tornet och beskåda utsikten från ”the top of the rock”, dock blev det inget med det då nästa tur inte infann sig förrän sent på kvällen. Vi får väl medge att vi hade lite dålig framförhållning! Konstigt nog var vi uttråkade, fler affärer var inget alternativ, så vi satte av mot Central Park och dess parkliv. Det var härligt att komma bort från trafiken och sätta sig på en klippa, blicka ut över parken och skyskraporna. Efter att ha sett några fotbollsspelare i parken snörade vi skorna för att sedan spela en ganska ”soft” batalj med några italienare. Jag var på italienarnas lag och vi vann storslaget! De var från Milano och att spela fotboll verkade vara de enda de gjorde om dagarna.

Efter matchen var det dags att åka tillbaka till hotellet där vi sedan åt och hade ännu ett möte i förberedande syfte. Dagen var toppen och när vi vaknade morgonen där på hade vi en heldag på nöjesparken Six Flags framför oss.

16 augusti

Dagen många hade väntat på! Six Flags är en nöjesparkskedja som har ett antal parker i USA. Vi begav oss till en av dessa som låg i utkanten av New York. Synen vi möttes av när vi rullade in på parkeringen var något skräckinjagande. Framför oss reste sig berg-och-dalbanan ”Kingda Ka” som är världens högsta och näst snabbaste vilket jag inte tvekade på en sekund. Vi tänkte att vi skulle ”värma upp” lite med en lugnare träbana innan vi går på de större attraktionerna. Av misstag hamnade vi dock i kön till världens högsta fritt fall som är hela 126 meter hög! Vi gav den en chans och den bjöd både på adrenalin och en vilja att testa fler snabba attraktioner. Vi tog därför en tur med ”Kingda ka” och den levde helt klart upp till sitt ryckte att vara en ”värsting”. Vi fortsatte sedan att bocka av de flesta attraktionerna i parken. Det har blivit mycket hamburgare under dessa dagar vilket det även blev under denna dag. Till kvällsmat blev det en pizza, får anpassa matvanorna lite när jag kommer in i vardagslivet igen 😉

Nu ikväll ska vi förbereda oss inför morgondagens avfärd till värdfamiljerna. Alla åker olika tider och mitt plan går klockan 11.25 och mellanlandar i Boston innan jag kommer fram till Dallas. En till utbytesstudent åker med samma flight som mig vilket jag hoppas medför att resan inte blir lika långtråkig.  

 

Utanför Apple store på 5th avenue.

Utanför Apple store på 5th avenue.

   

St. Patricks Cathedral under restuaration på 5th avenue.

St. Patricks Cathedral under restauration på 5th avenue.

Times square

Times square

På en klippa i Central Park.

På en klippa i Central Park.

Kingda Ka. Inbyggd i denna attraktion var även världens högsta fritt fall.

Kingda Ka. Inbyggd i denna attraktion var även världens högsta fritt fall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s