Januari – Februari: Fotboll och finbesök från Sverige

Den första månaden 2015 var ganska lugn; skolan rullade på och helgerna spenderades med kompisar. Efter jullovet tog även fotbollssäsongen sin början och matcher har spelats under både snöfall och 25-gradigt solsken. I slutet av februari fick jag ett två veckors fint Sverigebesök av Ludvig, min granne i Kalmar, som jag hann spendera tid med både i Dallas, Austin och San Antonio.

Senior All Night Party                                                                                                                                                                                                                              Jag vill börja att skriva om ett mycket roligt evenemang som skolan anordnade för alla seniors (sistaårselever) i januari månad. Som utbytesstudent på skolan har man privilegiet att få gå på alla senior-aktiviteter som anordnas trots att man är junior. Det så kallade Senior All Night Party anordnades av lärare och föräldrar i en stor lokal i Dallas universitetsområde. Under kvällen var det möjligt att testa på ett stort urval av aktiviteter och det bjöds även på pizza, tacos och friterad kyckling. Inte nog med att man blev utmattad av alla aktiviteter blev man också till slut lite sömnig då evenemanget varade från 23.00-05.00. Det fanns pingis, squach, basket, bubble soccer, black jack, klättring, volleyboll, zumba, billiard och jag hann med att testa det mesta. Min största bedrift uppkom vid black jack-bordet där jag vann 50 dollar. En mycket lyckad kväll!

Woodrow Soccer Season                                                                                                                                                                                                                          Jag vill också skriva lite om fotbollssäsongen som drog igång med ett intensivt spelschema efter jullovet. Vi har vanligtvis två matcher per vecka och spelar mot andra skollag i Dallas distriktet. Det märks att det läggs mycket pengar på skolsporter här i Dallas. Arenorna vi spelar på är gigantiska i jämförelse med de i Sverige, laget har fin utrustning och till varje match åker vi buss. Vi har även en betald lärare som håller i våra träningar vilket gör att träningarna håller en hyfsad nivå. Vi tränar två timmar varje dag efter skolan och träningen har visat säg ge resultat, vi ligger för tillfället i toppen av tabellen med fyra matcher kvar att spela.    

Besök från Sverige                                                                                                                                                                                                                                Och så var det den 12 februari och Ludvig landade på DFW airport i Dallas. Jag och Nina blev förvånade när vi träffade Ludvig väntandes på flygplatsen trots att vi var tidiga. Det visade säg att planet hade landat tidigare än planerat vilket inte gjorde oss någon större skada då vi trodde att det skulle vara försenat på grund av snökaosPå vägen hem från flygplatsen märkte Ludvig att det var till USA han hade kommit till, det gick inte att undgå att se en snabbmatskedja vilket håll man än kollade. Dessa vyer skulle sammanfatta en stor del av hans vistelse då den ofta präglades av just snabbmat. Mellan besöken på McDonalds, Wendys och Chick-fil-a hann vi faktiskt även med att hel del annat. Från att ha varit iskallt veckan innan lyckades Ludvig pricka in rätta vecka att komma i det så ”vädervarierande” Texas. För Ludvigs del bjöd första helgen i staterna på 25-gradigt solsken och vi tog vara på detta väder genom att ta en cykeltur runt White Rock Lake. Efter det tog vi oss till restaurangstråket på Grenville Avenue för att belöna oss själva med cola och en burgare. På lördagskvällen träffade vi några kompisar som vi spelade pingis med och gjorde upp en bonfire. Under söndagen hann vi med ett besök på en galleria för lite shopping och vi båda hittade amerikanska lag/college-kepsar som vi köpte. På söndagskvällen var vi bjudna på middag hos familjen Arnold där det bjöds på potatismos och långkok.

Under veckan när jag gick i skolan hängde Ludvig med Nina som var ledig. De två körde ner till Downtown Dallas bland skyskraporna och även till Farmers Market för att köpa lite färsk frukt. Medan de hade roligt utan mig satt jag vid skolbänken och bara längtade efter att det skulle bli torsdag då vi tre skulle ta vårt pick och pack och dra söder ut till Austin och San Antonio. Vi lämnade Dallas på torsdagsmorgonen för att köra den tretimmar långa bilresan till Austin. Ni undrar säkert om katterna var med, och JA det var de. På vägen stannade vi i universitetsstaden Waco för att träffa en av Ninas gamla professorer från hennes tid på college i Mississippi. Här testade Ludvig sin första så populära mac’n cheese i staterna som kan liknas vid en spaghetti carbonara. Väl i Austin lämnade vi katterna på hotellet som låg en liten bit utanför staden för att sedan åka och äta middag i centrum. Här träffade vi familjen Arnold som är bekanta med staden och bjöd med oss på restaurangen Hula Hut som ligger längs med floden som rinner genom Austin, Colorado River. Tro det eller ej, men där blev det en burgare för både mig och Ludvig. 

Dagen därpå åkte vi ännu en gång in till Austins centrum för att kolla in Texas State Capitol. I denna pampiga byggnad från 1888 tas alla beslut om Texas och dess lagar. Alla stater har sitt egna ”capitol” och fungerar som ett riksdagshus inom staten. Flertalet av dessa byggnader har samma arkitektur som Kapitolium i Washington DC inklusive det i Austin. Vi tog en titt i både rummet för House of Representatives och Senaten för att sedan dra vidare till San Antonio. I San Antonio bodde vi på ett hotell mer centralt och hade gångavstånd till centrum där även den så kallade The Riverwalk ligger. Att gå längs floden är som att gå i en oas då promenaden ligger en nivå lägre än all biltrafik. Detta är en konstgjord avvikande flod från den naturliga San Antonio River som rinner genom staden. Den avvikande delen byggdes för att undvika översvämningar i staden och är nu en populär turistattraktion. Längs promenadstråket finns mycket träd och växter men även många restauranger. Första dagen tog vi en guidad båttur på floden och testade även på den mexikanska maten som ska vara mycket god i San Antonio då staden ligger mycket nära den mexikanska gränsen. Vi åt både queso (smält ost), nachos och enchiladas för att sedan avsluta kvällen med en promenad till det upplysta The Alamo som vi fick veta historien bakom dagen därpå.

På lördagen åt vi frukost på den amerikanska frukostrestaurangen Dennys där de serverade den perfekt stekta baconen, högar med pannkakor och toast med smält ost. Det minnesvärda på detta stället var att Ludvig åt hela sex amerikanska pannkakor vilket är ganska imponerade även i amerikanska mått mätt. Efter den amerikanska standardfrukosten begav vi oss till The Alamo för att äntra stenbyggnaden där det fanns en utställning om detta historiska bygge. The Alamo har både använts som kyrka och en försvarsanläggning under frihetskriget mot mexikanarna under 1800-talet. Amerikanarna blev slaktade i slaget vid The Alamo men vann trots detta nederlag frihetskriget. Under dagen gick vi även på promenadstråket längs floden som ledde oss till en galleria. Floden snirklade sig nästan ända in i gallerian där det fanns lite alla möjliga affärer. På kvällen åt vi på en italiensk restaurang längs floden och satt i kortbyxor och t-shirt, vädret kunde inte ha varit bättre.

På söndagen när vi gick ut genom hotellet började det dugga lite smått vilket inte gjorde så mycket då det var dags att åka hem. Vi tog en favorit i repris och åt frukost på Dennys med pannkakor, bacon och ägg i mängder. På bilturen hem stannade vi på en outlet där Ludvig köpte några hörlurar medan jag inhandlade ett par högtalare. På hemvägen checkades även ännu en snabbmatskedja av på listan, denna gång Whataburger. När vi kom hem hade Ludvig endast två dagar kvar i staterna vilka spenderades i ett kallt och snöigt Dallas. Jag fick båda dagarna ledigt från skolan på grund av snö och vi begav oss till en galleria där nästan alla affärer var stängda. Dallasbor och snö är inte bästa kombon. Superkul att du kunde komma Ludvig och om tre månader ses vi igen!

Två veckor efter Ludvigs vistelse nalkades Spring Break och i skrivande stund ska jag snart börja packa för några dagar med skidåkning nedför Rocky Mountain i Colorado!

Snabbmatskedjor testade under Ludvigs vistelse:

  • Whataburger
  • Chick-fil-a
  • McDonalds
  • Wendys
  • Dennys
  • KFC
Några utbytesstudenter på och en amerikanare på Senior All Night Party. Från uppe till vänster: Vittorio (italien), Marcos (Spanien), Sofia (Spanien), Naike (Tyskland), Nick (USA). Från nere till vänster: Jag, Eva (Spanien).

Några utbytesstudenter på och en amerikanare på Senior All Night Party. Från uppe till vänster: Vittorio (Italien), Marcos (Spanien), Sofia (Spanien), Naike (Tyskland), Nick (USA). Från nere till vänster: Jag, Eva (Spanien).

White Rock Lake solnedgång

White Rock Lake solnedgång

Libertine Bar, Greenville Avenue.

Libertine Bar, Greenville Avenue.

Utanför Texas State History Museum i Austin.

Utanför Texas State History Museum i Austin.

IMG_1595

IMG_1599

IMG_1610

I bakgrunden The Riverwalk .

I bakgrunden The Riverwalk.

Samma plats som på förra bilden men på kvällen.

Samma plats som på förra bilden men på kvällen.

The Alamo upplyst

The Alamo upplyst

The Alamo

The Alamo

IMG_1654

IMG_1676

Mat längs floden

Mat längs floden

Upplyst kyrka

Upplyst kyrka

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s